Posebnost hrane je, da je sestavljena iz briketov in AFS tabletk v obliki srčkov, ki vsebujejo hidrolizat ribjih in rastlinskih beljakovin ter naravne zdravilne sestavine.
Sestava: riž, dehidrirano meso ribe (inčun) 26,1%, hidrolizirane ribje beljakovine, piščančja maščoba, pivski kvas, ribje olje, algea (Ascophyllum nodosum), pulpa rdeče pese, minerali, suhi kvas (Bio MOS), Yucca Schidigera (AFS tablete - 7% prehrane), hidrolizirane ribje beljakovine, hidrolizirane rastlinske beljakovine, produkti iz predelanih zelišč (Rosa canina 0,0788%), seme trpotca (Plantago psyllium mucilage 1%) 0,056%, minerali (natrijev klorid in kalijeve soli iz organskih kislin 0,0252%), suhi kvas (Bio MOS), FOS 0,0019%.
Vitamini: A 28,000 IU/kg, E alfa tokoferol acetat 120 mg/kg, holin klorid 1,000 mg/kg.
Oligoelementi: železov sulfat monohidrat 160 mg/kg, cinkov sulfat monohidrat 75 mg/kg, cinkov kelat glicin hidrata 75 mg/kg, bakrov kelat glicin hidrata 15 mg/kg, bakrov sulfat pentahidrat 15 mg/kg, manganov oksid 15 mg/kg ali kalijev jodid 7 mg/kg, natrijev selenit 0,2 mg/kg.
Prehranski dodatki: DL-metionin 1,000 mg/kg, tavrin 1,000 mg/kg.
Tehnološki dodatki: antioksidanti, konzervansi, izvleček bogat s tokoferoli - naravnega izvora 20,1 mg/kg.
Organoleptični dodatki: botanično opredeljene rastlinske sestavine: Origanum vulgare 326 mg/kg, Castanea sativa 195 mg/kg, Rosmarinus officinalis 0,42 mg/kg.
Stabilizatorji črevesne flore: mikroorganizmi (E 1707 Enterococcusfaecium DSM 10663-NCIMB 10415) 3,5x109 cfu 110 mg/kg.
Analiza sestavin: surove beljakovine 32%, surova olja in maščobe 12%, vlaga 9%, surovi pepel 8%, surove vlaknine 4,2%, omega 6 m.k. 1,78%, omega 3 m.k. 0,61%, kalij 0,9%, kalcij 0,59%, natrij 0,4%.
Priporočila za hranjenje:
- V primeru akutne driske in za obdobje okrevanja po njej: 1 do 2 tedna
- Za kompenzacijo maldigestije: 3 do 12 tednov
- V primeru eksokrine insuficience trebušne slinavke: vseživljenjska uporaba
- Za zmanjšanje intolerance na sestavine in hranila: 3 do 8 tednov. Če znaki netolerance izginejo, se lahko živilo uporablja za nedoločen čas.