info@animapet.si tel: 00386 (1) 5009 672   |   fax: 00386 (1) 5009 673

MONGE VETSOLUTION RECOVERY CANINE WET

Šifra: VET23


Veterinarska dieta za pse za podporo pri okrevanju in v primeru podhranjenosti.
 • Popolna mokra dietna hrana za pse
 • Podpora med okrevanjem 
 • Podpira in krepi imunski sistem
 • Fit-Aroma® s pegastim badljem
 • Bogata energijska vrednost
 • Lahko prebavljive sestavine
 • Visoka koncentracija esencialnih hranil
 • Brez žit
 • Pakiranje: 150 g

Pošlji povpraševanje
Monge Vetsolution Recovery Canine wet vsebuje proste nukleotide za podporo imunskemu sistemu, seme badlja za podporo pri okrevanju ter prebiotike najnovejše generacije - ksilooligosaharide (XOS) za zaščito črevesne mikrobiote.
Za formulacijo je značilna bogata energijska vrednost, visoka koncentracija esencialnih hranil in visoko prebavljive sestavine.

Indikacije za uporabo:
 • Anoreksija
 • Kaheksija
 • Podpora med okrevanjem (po hujši poškodbi, po operacijah, boleznih)
 • Rak
 • V času brejosti, laktacije in intenzivne rasti
KLJUČNE LASTNOSTI

Energijsko ravnovesje
Bogata energijska vrednost (pridobljena predvsem na račun beljakovin in maščob) pripomore k hitrejši regeneraciji organizma. Visoko prebavljive beljakovine (<95 %) spodbujajo apetit in preprečujejo izgubo mišične mase. Nižja vsebnost ogljikovih hidratov pripomore k primernemu vzdrževanju hiperglikemičnega stanja, ki je lahko posledica odziva na stres in bolezen.

Visoka vsebnost beljakovin
Beljakovine so bogate z aminokislinami kot sta glutamin in arginin. Glutamin je nujno potreben za normalno zdravje enterocitov, arginin pa je, skupaj z nukleotidi, ena od esencialnih sestavin, ki so potrebne za dober imunski odziv telesa po poškodbi ali okužbi.

Vitamin B in Omega 3
Lososovo olje je bogat vir esencialnih maščobnih kislin EPA in DHA, ki podpirajo delovanje kardiovaskularnega sistema in živčevja. Nekatere študije so tudi dokazale, da ribje olje upočasnjen razvoj rakavih celic.

Fit-Aroma® s pegastim badljem
Pegasti badelj ima številne blagodejne učinke na organizem: lovi proste radikale, zavira lipidno peroksidacijo, ima protivnetne učinke, dodatno podpira učinke superoksidedismutaze (SOD), znan je tudi po tem, da zavira nastanek in rast rakavih celic.

Prosti nukleotidi
Nukleotidi imajo ključno vlogo v večini procesov v telesu, nujni so za rast, razvoj, odpornost in okrevanje. Organizem jih lahko v določeni meri in v določenih tkivih ustvari sam, ali pa »reciklira« že uporabljene, velik pomen pa ima tudi vnos s hrano. Zlasti pri bolnih živalih je dodajanje nukleotidov zaradi povečanih potreb ključno, saj omogoča optimalno delovanje jeter in črevesja, izboljša presnovo, ugodno vpliva na okrevanje in na črevesno mikrofloro. 

Brez žitaric
Za večjo prebavljivost in zmanjšanje draženja črevesja.

Sestava: meso in živalski derivati (piščančja jetra in svinjsko meso), derivati rastlinskega izvora (koncentrat krompirjevih beljakovin), jajca in jajčni derivati, zelenjava (tapioka), minerali, živalska olja in maščobe (prečiščeno lososovo olje), kvasovke (prosti nukleotidi min 44%), pegasti badelj (0,03%), mlečne beljakovine v prahu.

Dodatki (na kg):

Nutritivni dodatki:
Vitamin D3: 450 UI - Vitamin E: 50 mg - E1 (železo): 14,8 mg - E2 (jod): 1,8 mg - E4 (baker): 3,4 mg - E5 (mangan): 9,2 mg - E6 (cink): 42,4 mg - E8 (Selen): 0,04 mg - L-cistin: 600 mg - tehnično čist DL-metionin: 300 mg - L-karnitin: 300 mg - tavrin: 0,2%.

Analitska sestava: surove beljakovine: 10,1% - surova maščoba: 7,1% - anorganska snov: 1,4% - surova vlaknina: 0,3% - vlaga: 76% - omega -3 maščobne kisline: 0,2% - omega -6 maščobne kisline: 1,3 %. Lahko prebavljive sestavine: piščančja jetra in jajca.

Hranilna vrednost: 1230 Kcal / Kg. 

Navodila za hranjenje: uporaba pod veterinarskim nadzorom. Hraniti, dokler se ne doseže okrevanje. Količina: 500 g dnevno za psa z 10 kg, razdeljeno vsaj v 4 obroke. Segreti ter premešati pred uporabo. Posebna tekstura posebej za hranjenje po brizgi. Po odprtju hranite v hladilniku.
Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti
© 2020 Anima Pet d.o.o., Vse pravice pridržane